در مورد چگونگی تست زدن دو موضوع عمده مطرح میشود، یکی تکنیکها و شرایط تست زدن و دوم مدیریت و برنامهریزی تست. تکنیکها وشرایط شامل نکاتی است که باید برای شروع تست زدن و هم چنین در حین آن رعایت کنید، تا بتوانید در این کار مهارت و تسلط کافی و لازم را به دست بیاورید. مدیریت و برنامهریزی تست هم مبحث جدیدی است که برای اولین بار به طور مکتوب مطرح میشود. داوطلبان موفق کنکور در سالهای قبل ، به کارگیری چنین روشی را از عوامل موفقیت خود میدانند.
۱) هیچ وقت قبل از مطالعه کامل درس، به تست زدن نپردازید. قبل از شروع به حل تستهای یک مبحث درسی، آن مبحث را به طور کامل و دقیق مطالعه کنید و مطمئن شوید به درستی آن را درک کرده اید. در غیر این صورت، زدن تست کاری اشتباه و بیفایده است و حتی میتواند شما را دلسرد کند و علاقه و انگیزه شما را از بین ببرد.
۲) با تست های ساده شروع کنید. بلافاصله بعد از مطالعه و یادگیری یک مبحث درسی به سراغ تستهای مشکل و پیچیدهتر نروید. حل تستهای ساده میتواند تسلط شما را در آن مبحث درسی بیشتر کند و همچنین علاقه و انگیزه بیشتری نسبت به ادامهی کار در شما ایجاد نماید.
۳) تستهای نکته دار: تستهای نکتهدار یا تستهای مادر به تستهایی گفته میشود که حل آنها برای داوطلب، منجر به یادگیری یک نکته میشود و در نتیجه او میتواند گروه زیادی از تستها را حل کند. در هر فصل تعداد محدودی تست مادر یا نکتهدار قابل ارائه میباشد . سعی کنید به درستی آنها را بشناسید و به طور دقیق بر آنها مسلط شوید.
۴) فرمولهای ثانوی مفیدند اما گمراه کننده: علاوه بر فرمولهای اصلی که هر درس در کتابهای درسی دارد ، تعداد زیادی فرمول ثانوی یا میان برد به طور غیر رسمی توسط دبیران یا دانش آموزان ابداع میشوند. این فرمولها در خیلی از موارد مفید و ساده کنندهاند ،اما توجه داشته باشید که به اندازه کافی درستی آنها برای شما اثبات شده باشد. بعضی از این فرمولها فقط در شرایط خاص جواب صحیح میدهند . پس سعی کنید تا آن جا که میتوانید از فرمولهای اصلی و یا فرمولهای ثانوی مطمئن استفاده کنید.
۵) به راهحلهای تشریحی مسلط شوید. قبل از این که راه حل تستی حل یک مسئله را یاد بگیرید، مطمئن شوید که به اندازه کافی به راه حل تشریحی آن مسلط شدهاید. راه حلهای تستی ، در خیلی از موارد منجر به حل سریعتر تست میگردند، اما در بعضی موارد در آزمون مجبور میشوید از راه حل تشریحی مسئله را حل کنید. مثلا در مواردی که مسئله با شرایط خاص مطرح میشود.
۶) گزینههای غلط را حذف کنید. باید تستهای استاندارد و یا آزمونهای سالهای گذشته را با اطلاعات کافی پاسخ دهید. در این صورت باید بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن ، دو گزینه غلط را از میان پاسخها حذف کنید و در صورتی که نسبت به دو گزینه باقی مانده به یک نسبت تردید دارید، اولین گزینهای را که به هر دلیل صحیح تلقی میکنید ، به عنوان پاسخ انتخاب نمایید.
۷) بر نگردید! تجربه نشان داده است اکثر کسانی که پس از انتخاب پاسخ تست، بر میگردند و دوباره گزینههای آن را بررسی و دست کاری میکنند، با اشتباه و خطا مواجه میشوند. در صورتی که هیچ دلیلی برای بازگشت و اصلاح تست وجود ندارد، به این کار اقدام نکنید.
۸) یک بار بخوانید، یک بار پاسخ دهید! سعی کنید از مطالعه مکرر صورت تست و گزینههای آن پرهیز کنید صورت تست را یک بار و به طور دقیق بخوانید و بعد گزینهها را بررسی کنید. اگر پاسخ آن را نمیدانید ، جلوی شماره تست علامت بگذارید تا پس از اتمام همهی تست ها، در صورت داشتن زمان، مجددا برای بررسی حل آن تلاش کنید.
۹) گزینههای هم معنی ومترادف ، صحیح نیستند! فقط یکی ازگزینهها پاسخ صحصیح تست میباشد ، پس گزینههایی که از معنی و مفهوم مساوی برخوردارند ، جواب صحیح تست نمیباشند . پس سریعا آنها را حذف کنید و در گزینههای باقی مانده به دنبال پاسخ صحیح بگردید.